Juni 8 – sommarvemod

En dag då insekternas ljud känts riktigt somrigt – sådant ljud som jag förknippar med just sommar. Men i dessa intensiva transformationstider är det mycket gammalt, just förknippat med sommar som kommer upp. Och på skogspromenaden, kom ganska snart vemodet över att – varför kan vi inte få ha sommarliv en mycket längre tid – varför är det inte gjort så att det goda livet, med underbar natur och blommor, finns för oss en mycket större del av tiden. Varför blommor och grönt så kort period…. Visst älskar jag också höstens mys och viss vinter, men det är alldeles för många kalla mulna blöta dagar på året. Det känns fel helt enkelt – ett gott nytt liv borde också innebära mera sol och blommor.

Men väldigt grönt och fint är det och jag mötte bara barn idag, det kändes fint. Ridande småflickor och skateande pojkar som vinka så glatt. Och fåglarna sjöng överallt. Detta har den nya tiden med sig – en enorm massa fågelsång. Det vittnar om ett expanderande Liv fullt av ny Energi. Vi skall bara göra oss av med en massa gammalt – inget verkligt nytt kan komma in så länge vi hakar oss fast i det gamla. Och även skogen luktade Sommar. Men sådana luktminnen förmedlar ju också tankar bakåt – man måste börja njuta ”neutralt”  eller bortom gamla känslominnen – men det kommer säkert nya uppfriskande tankar och känslor så småningom även om sommaren.

Annonser

Om Gunilla Solara Rundby

Gunilla Solara Rundby - I AM ONE - a Wayshower into the New World -- * Om du vill köpa min bok - 380 sidor - meddela här i kommentarsfältet - Nu pris 100:- plus porto.
Det här inlägget postades i Foton, Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s