Juni 6 – Mästare på både det ena och andra

Vissa dagar är jäättelånga – eller som om tiden står stilla – vilket den ju gör förstås … Och det där med att fira Nationaldag är som att trampa på en helt ny stig – för de flesta svenskar. Även om vi som varit med förr har vissa minnen av vördnad för dagen. Där flagghissandet var det högtidliga. Men mest en kort ceremoni utan jippon (om jag minns rätt).  Svenskars blandade förhållande till dagen och landet kan i grannskapet t ex utmynna i febril gräsklippning och trimning och högtryckstvättande och löpning och … ja helt oförmögna till lugn och ro. Men som den Mästare jag numera är, så kan jag balansera både sånt och balkongrökning inkl högljutt invandrarprat  – stark vitlöksdoft från annat håll … bara jag fick svära till lite och spraya doftspray på uteplatsen. Och själv fick jag lust med städning, förutom tvättstugan – och däremellan hallontårta och en hel del kattkel. Sammantaget så har det ju varit en otroligt vacker dag.

Är det något som är verkligt svenskt – så är det vårt förhållande  till Naturen (dock inte för alla som helt förnekar den) – men för en stor massa av oss, så vill vi gärna vara i Naturen på sommaren. Vi har en djup längtan och kontakt med den. Det som av prästerskapet bl a kallats hedniskt – men som är den självklara kärleken till grönskan och allt som växer – Moder Jord. Vår kärleksfulla blandning av Himmel och Jord.

Och flaggat åt två håll har jag gjort – utifall någon skulle missat att vi är i Sverige.

CIMG0079Det är såå grönt – och grönt ÄR vackert

CIMG0073 (2)

CIMG0076

CIMG0075

Söting under samma Sol

ujLugn och fin …

lugn🙂

Annonser

Om Gunilla Solara Rundby

Gunilla Solara Rundby - I AM ONE - a Wayshower into the New World -- * Om du vill köpa min bok - 380 sidor - meddela här i kommentarsfältet - Nu pris 100:- plus porto.
Det här inlägget postades i Foton och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s